Apples
Äppleträden fortsätter att leverera. Den här sköna högen plockade jag i söndags och till helgen lär det bli fler. Men äpplemos kokar jag inget. Så vad gör man av äpplena? Fryser in och plockar fram i vinter till äpplepaj? Chutney? Torkade äppleskivor? Kanske någon där ute som sitter inne på något riktigt bra äpplerecept/tips? Äpple i bröd av olika slag tycker jag är gott. Har ni testat äpple i scones? Om inte tycker jag ni ska göra det - det smakar nämligen inte dumt alls. Tärna äpple fint och blanda med lite kanel och socker innan du rör ner det i degen. För den som inte har ett sconesrecept till hands kommer här ett standardrecept...
Äpplescones (8 st)
4 dl mjöl (jag använde 2,5 dl vetemjöl och 1,5 dl dinkelmjöl)
2 tsk bakpulver
50 gram smör
0,5 tsk salt
1,5 dl mjölk eller filmjölk
1-2 äpplen (beroende på storlek)
kanel och ev socker
Gör så här: blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda i smör så att det blir en grynig massa och tillsätt mjölk eller filmjölk. Tärna äpplet fint, blanda med kanel och socker (efter smak) och rör ner detta i degen. Dela degen i 8-10 mindre bitar och rulla runda små bröd. Grädda i ugnen i 250 grader i ca 10 min.
It's time to harvest apples and they are delicious this year. I'm trying to figure out what to do with the apples. Pies, sauce, chutney...what else do you suggest? Last weekend I baked scones with apple pieces and cinnamon, which was scrumptious.
2 kommentarer:
Åh, vilken härlig äppelbild... Frukter är lite som blommor tycker jag, att titta på dem gör gott för själen :)
Hoppas du har en fin vecka!
Kram Moa
Underbar äppelbild!! Kul att du kikar in hos mig ibland - och tur att du kommenterade så jag hittade dig! Vilken härlig blogg du har!
Här får du ännu mera äppeltips:
http://www.dagmarskitchen.se/?s=äpplen&searchsubmit-top=Sök
Skicka en kommentar