fredag 27 juli 2012

Cherry, cherry....




Om du har följt min blogg ett tag känner du säkert till att jag är förtjust i allt som har med körsbär och körsbärsträd att göra. Just nu frossar jag i körsbär, de är omöjliga att sluta äta när man väl börjat. Allra helst bara som de är men ibland kan det vara kul att testa något annat.


Utomlands hittar man alltid yoghurtglass med smak av körsbär men jag har inte hittat det i Sverige. Därför ville jag testa och se om det gick att få ihop något liknande själv. Och om det gick! Den här glassen är verkligen lätt att röra ihop och den smakar precis så som jag hade tänkt mig att den skulle göra. Vill du testa? Här kommer receptet:



Yoghurtglass med smak av körsbär



Ca 3 dl halverade och urkärnade körsbär
1-2 msk råsocker
saften av en halv citron

5 dl turkisk (eller grekisk) yoghurt, 10 %
1 burk sötad kondencerad mjölk

Ev rostade bitar av kokosnöt (som dekoration)



Gör så här:
Halvera och kärna ur körsbären, lägg dem i en kastrull och tillsätt råsocker och saften av en halv citron. Koka några minuter till dess att körsbären mjuknat. Mixa allt i matberedare eller med stavmixer. Skumma eventuellt av och låt kallna. 

Vispa den turkiska yoghurten och den kondenserade mjölken tills smeten blir krämig. Blanda i de avsvalnade körsbären. Rör inte för mycket om du vill att glassen ska se "marmorerad" ut. Strö eventuellt över skivor av rostad kokosnöt. Fyll en form och frys i minst 5-6 timmar.


Ikväll blir det glass smaksatt med jordgubbar och kardemumma istället. Fin helg till er som kikar in!

***


If you've followed my blog for a while then you probably know that I'm particularly fond of anything (connected) with cherries and cherry trees. Right now I'm eating as much cherries as I can and they are impossible to stop eating.

When I'm abroad I always have yogurt and cherry ice cream, which you for some reason can not find in Sweden. Therefore I wanted to try and see if I could put together something similar myself. And the result was better than I had hoped it! This ice cream is really easy to make and it tastes exactly as I had imagined it would. Want to try? Here's the recipe:


Yoghurt ice cream with cherries



About 1-1,5 cups halved and seeded cherries
1-2 tablespoons of crude sugar 
Juice of half a lemon

Half a liter (a little more than 2 cups) of Turkish or Greek yoghurt, 10 %
1 can (397 grams) sweetened condensed milk

Roasted coconut (for decoration)



Halve and seed the cherries, put them in a saucepan and add the sugar and the juice of half a lemon. Boil few minutes until the cherries are softened. Blend in a food processor or with hand blender. Skim any and let cool.

Whisk the Turkish yogurt and condensed milk until the mixture becomes creamy. Mix in the cooled cherries. Do not mix too much if you want the ice cream to look marbled.
Fill a form with the ice cream, sprinkle over slices of roasted coconut (if you like) and cover it with plastic wrap and place in the freezer for at least 5-6 hours.



For tonight I'm making ice cream with strawberries and cardamom instead. Have a nice weekend!

11 kommentarer:

Hanneles paradis på Hisingen 27 juli 2012 kl. 12:25  

jo, mums! Körs i likör är bäst :)
Jag har gjort god italiensk clafoutis:

http://hannelesparadis.blogspot.se/2007/07/fruntimmersvecka.html

Katy Noelle 27 juli 2012 kl. 13:02  

Oh, YUM!!! Strawberries with cardamon ice cream..... My grandmother was Danish and cardamon is a deeply favorite spice! But my favorite combination, when I go to Ben &Jerry's ice cream is a waffle cone, with a scoop of 'NY super fudge chunk' on the bottom and 'Cherry Garcia' on the top... and, I confess.... with hot fudge over all of it! =D Good thing it's faraway and I only go once or twice a year! =/ ;)

xxo

CreandoPhoto 27 juli 2012 kl. 13:22  

Oj, oj, oj! Vilken grej! Ser fruktansvärt gott ut helt enkelt!

Sv; Jag har nog någon mer bild under kök bland etiketterna. Men det kommer mera så småningom...

Sommarkramar

Sabin 27 juli 2012 kl. 13:50  

Ser riktigt gott ut och jag blir lite sugen på körsbär jag med... :) Innan jag glömmer bort det så tänkte passa på att skriva att jag lagt upp ny mood board för den här månaden. http://sabinasfoto.wordpress.com/2012/07/27/mood-board-july/

Madeleine 27 juli 2012 kl. 18:34  

Åh, vad smarrigt det ser ut! Måste nog testa det någon gång.

Marina 27 juli 2012 kl. 21:19  

Den ser mycket god ut och det blev ju mycket fina bilder med glassen också.

Kram

Ira Tishakova 27 juli 2012 kl. 21:48  

Ohhhh homemade ice-cream is perfect for summer ))) Thanx for sharing

Ira

Marja - Baka Sockerfritt 28 juli 2012 kl. 11:09  

Så gott det ser ut! Väldigt snygga bilder!

Anonym 28 juli 2012 kl. 21:14  

Oh vad gott det låter! Hemmagjord glass är ju mums det!

Kramar Birgit

Anna/Rackarungar 28 juli 2012 kl. 23:31  

Tack!!! Det här kommer jag verkligen att prova. Har aldrig lagat något med kondenserad mjölk, men någon gång är ju alltid den första...

ally 31 juli 2012 kl. 15:08  

So yum
And so beautifully photographed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Fabriken

Fabriken
Fabriken

Copyright

All photos and text copyright Karin A fotografi 2010. Do not copy or use my work without my written permission. Thank you!

About This Blog

Välkommen till Karin A fotografi! Här på bloggen delar jag med mig av både smått och stort i vardagen. Besök gärna min hemsida för att se mer/fler bilder. Tack för att du kikar in!

Welcome to Karin A photography! My aim with this blog is to share pictures of both big and small things from my every day life. You are welcome to visit my homepage. Thanks for stopping by!

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP