söndag 24 juni 2012

Lasagne with almond pesto.


Trött på sill och potatis efter midsommar? Lasagne är ingen typisk sommarmat men den här varianten är så god att jag gärna äter den året om. Receptet kommer från Lotta Lundgren men som vanligt har jag gjort en lite fri tolkning (jag är hopplös på att följa recept), spenat blev ruccola och citronpeston gjorde jag lite på en höft (tips - gör lite mer än vad receptet säger för den är galet god!). Här är i alla fall receptet för den som vill bjuda på något riktigt gott till middag:

Öppen lasagne med spenat/ruccola och mandel

2 port  


25 g smör
1/d mandel
1/2 tsk honung
1 ekologisk citron, zest och några droppar saft
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta250 g (skogs)champinjoner eller portabella
200 g färsk spenat eller ruccola
1/2 burk ricotta
2 lasagneplattor (eller fyra för den som inte räds kolhydrater!)
  1. Rosta mandeln hårt i torr stekpanna. Krossa i mortel, kvarn eller matberedare.
  2. Smält smöret. Slå bort den grumliga bottensatsen (genom att hälla över smöret i en liten skål eller liknande) och låt det klara smöret bubbla någon minut på låg värme tills det luktar som knäck.
  3. Tillsätt citronzesten (bara det yttersta gula, fint rivet) i smöret, mandelkross och honung. Smaka av med salt och håll varmt (låg värme).
  4. Hacka lök och vitlök. Svetta den genomskinlig i lite smör eller olja. Tillsätt fint skivade champinjoner, och stek tills svampen får lite stekyta.
  5. Koka upp vatten till lasagneplattorna.
  6. Tillsätt under tiden ruccola eller spenat till svamp-och lökblandningen och stek tills den sjunkit ihop. Salta och peppra.
  7. Koka pastan mjuk, ta upp och lägg på två tallrikar. Lägg spenatfyllningen på halva pasta-arket, toppa med en rejäl sked ricotta och svep över resten av pasta
  8. Skeda över varm mandelpesto.

***

Lasagne is not a typical summer food, but this variation is so light and delicious that I eat it all year round. The recipe comes from Lotta Lundgren, but as usual I've done a "free" interpretation (I'm hopeless at following recipes!), instead of spinach and had rocket salad and I didn't follow the recipe for the lemon pesto (which by the way is so yummy!). Here's the recipe:


Open lasagne with spinach / rocket salad and almonds

  For two

 

25 grams butter (1 oz) 
1/2 dl almonds (1/4 cup) 
1/2 teaspoon honey (less than 0,5 fluid ounce)  
1 organic lemon, zest just a little bit juice 
1 large onion 
1 garlic clove
250 grams champignons or porta bella mushrooms
200 grams fresh spinach or rocket salad 
1/2 can of ricotta (250 g or 0,5 Pfund) 
pasta (for lasagne) 

Roast the almonds in the dry pan. Crush them with a food processor or in a mortar. Melt the butter. Separate the clear butter from the white sediment (by pouring over the butter in a small bowl or similar) and let the clear butter bubble for a minute on low heat until it smells like butterscotch. Add lemon zest (only the yellow, finely grated), crushed almonds and honey to the butter. Season with salt and keep warm (on low heat). Chop the onion and the garlic. Sweat it clear in butter or oil. Add the finely sliced ​​mushrooms, and cook until the mushrooms are ready. Boil water for pasta. Add  rocket salad or spinach to the mushrooms and fry it a couple of minutes. Add salt and pepper. Cook the pasta soft, pick up and place on two plates. Add the filling on half of the pasta, top with spoonful of ricotta and sweep over the rest of the pasta. Pour the lemon pesto on the pasta. Enjoy!

9 kommentarer:

CreandoPhoto 24 juni 2012 kl. 23:04  

Och nu blir jag ju grymt sugen på att äta kolhydrater iallafall... :) Ser helt fantastiskt gott ut! Och dina bilder älskar jag som vanligt :)

Kramar Kicki

Anonym 24 juni 2012 kl. 23:09  

Galet gott!

Kramar Malin

millandante 25 juni 2012 kl. 00:12  

Tackar och sparar:)

beautifully, suddenly 25 juni 2012 kl. 02:24  

Oh this looks so delicious! I will have to try it out :)

Solveig 25 juni 2012 kl. 06:25  

Tack för tipset! Det får blir dagens rätt! :-D Fina bilder..:-D Kram

lotta 25 juni 2012 kl. 15:02  

Mmmm härligt med tips på nya recept.Tack.Fina foto:Kram

Anna/Rackarungar 26 juni 2012 kl. 11:49  

Jag säger bara en sak.

Mumsfillibabba!

Camilla Alvén 28 juni 2012 kl. 20:05  

Mmm, både ser gott ut och låter gott!
Härliga bilder från Lund, måste in och fota där snart...

Ha det bra
Kram

Sofia 8 juli 2012 kl. 14:06  

Åh, vad gott det där såg ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Fabriken

Fabriken
Fabriken

Copyright

All photos and text copyright Karin A fotografi 2010. Do not copy or use my work without my written permission. Thank you!

About This Blog

Välkommen till Karin A fotografi! Här på bloggen delar jag med mig av både smått och stort i vardagen. Besök gärna min hemsida för att se mer/fler bilder. Tack för att du kikar in!

Welcome to Karin A photography! My aim with this blog is to share pictures of both big and small things from my every day life. You are welcome to visit my homepage. Thanks for stopping by!

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP