lördag 12 november 2011

Pomegranate

20111112_blogg1


Som ni kanske känner till gillar jag att fotografera frukter och bär. Granatäpplen är alltid fina och de känns så där härligt höstiga/juliga. Jag använder gärna granatäpple i sallader (mat- och fruktsallader) och till dagens frukost blev det en god granatäpple-clementin-kiwi smoothie. Vad använder du granatäpple i/till? Tipsa gärna!

Bäst att sätta igång den här lördagen. På agendan står bland annat tvätt och packning inför nästa veckas semester i Spanien (längtar!). Vi ses snart!

***

I really do love to photograph fruits and berries. Pomegranates are one of the fruits that I associate with autumn and Christmas. It's great in salads of different kinds and for breakfast I just made this pomegranate-mandarine-kiwi smoothie, which tasted delicious. But what else can you do with pomegranates? Any suggestions?


I better get this Saturday started. I have loads of things on the agenda (among other things start doing the laundry and packing for my trip to Spain next week -yay!). See you soon!

16 kommentarer:

beautifully, suddenly 12 november 2011 kl. 12:16  

Your styling is so lovely :) as are your photos, of course!

Have a wonderful trip to Spain - can't wait to see your photos so that I can live vicariously through you!

Marina 12 november 2011 kl. 18:01  

Det där ser fräscht och nyttigt ut. Jag äter inte granatäpple eftersom jag är allergisk mot många frukter. När jag var lite fanns inte granatäpple i affären och när jag blev vuxen blev jag allergisk mot många frukter. Läkaren anser inte att jag ska testa alla nya frukter som kommit eftersom min allergi sätter sig i munnen och halsen. Jag gör som doktorn sagt!

Kram!

Solveig 12 november 2011 kl. 23:15  

Spanien! Låter härligt! Granatäpple är väldigt nyttigt har jag hört, men hur tusan äter man dom? Vad gör man med kärnorna t.ex. tar du med dom i smoothisen?

Karin A 13 november 2011 kl. 09:38  

Solveig - du delar frukten och äter kärnorna. I smoothien mixade jag kärnorna med resten av frukten i en blender. Mums!

Ninni 13 november 2011 kl. 09:53  

Åh vad läckert det ser ut!
Som du så gillar jag granatäpple både som fotoobjekt och att äta. I Portugal var det högsäsong för granatäpplen när vi var där för ett par veckor sedan. Kanske hittar du dem i Spanien också till samma låga kostnad :)Jag brukar strö kärnorna på frukostyoghurten tillsammans med pumpakärnor eller äta dem i sallader eller bara som de är. Jag har aldrig testat att mixa dem men det måste ju naturligtvis gå alldeles utmärkt.
Smoothie är ju jättegott.
Hoppas du får en skön söndag!
Kram Ninni

Camilla Alvén 13 november 2011 kl. 16:22  

Vackert!
Jag har faktiskt aldrig använt granatäpple men det måste det bli ändring på, om inte annat så kan jag ju alltid fotografera dem...

Ha det bra
Kram

LissenTo 13 november 2011 kl. 17:02  

Vilka vackra bilder som gör att granatäpplet frestande gott ut.

Får nog ta och köpa ett granatäpple och strössla över salladen.

Ha en underbar semestervecka med skön avkoppling.

Kram Lissen

pudelflicka 13 november 2011 kl. 22:11  

Jag har granatäpple i sallad och gör saft av den. Mixa frön och sedan sila genom en silduk. Då blir den en fantastisk god saft.

Kristina -ingen vanlig dag 13 november 2011 kl. 22:44  

Tack snälla för dina Paris-tips/guider! Nu ska jag läsa på :)

Granatäpple har jag använt till ett tilltugg ibland. Superenkelt - ta lättsaltade naturchips och lägg upp på ett stort fat, smula över chèvre- eller fetaos och sist strör man på granatäpple-kärnorna. Urgott och dekorativt!

Kram och ha en fin resa till Spanien!

Georgianna 13 november 2011 kl. 23:23  

I love your fruit and berry photos, especially this first one of the pomegranate – beautiful!

Have a WONDERFUL time in Spain!! Look forward to the photos. xoxo

Fröken Fräken 14 november 2011 kl. 21:10  

Jag är specialist på att köpa vackra frukter till att bara ha för att de är vackra! Och det kan väl vara ett nog så gott användningsområde.. :-)

Karins fotoblogg 15 november 2011 kl. 20:03  

Hahaha :D Jag köper dom för att fotografera men dom hinner alltid börja skrumpna och bli fula innan jag kommer till skott :D Men dom är ju vackert ögongodis under tiden!

Kram, kram!

Jes/Vita villa vila 18 november 2011 kl. 19:36  

Så ljuvligt!

Kram Jes

Anonym 18 november 2011 kl. 21:05  

Granatäpple är så gott, men svårt att få ur kärnorna utan att skvätta ner hela köket! :) Visste du att den är en symbol för Jungfru Maria, och anses som afrodisiakium? Bonusinfo... :)

Kram

ally 21 november 2011 kl. 02:58  

Loving your fruit shots - gorgeous work Karin
Hope Spain is fabulous!!!

Katy Noelle 7 december 2011 kl. 13:58  

The pomegranates are so beautiful!!! (and, yummy!) Beautiful food photography!

Your images from Spain are so inspirational. To tell you the truth - they're making me want to go and find an old city to find images in - they're that inspirrational! =]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Fabriken

Fabriken
Fabriken

Copyright

All photos and text copyright Karin A fotografi 2010. Do not copy or use my work without my written permission. Thank you!

About This Blog

Välkommen till Karin A fotografi! Här på bloggen delar jag med mig av både smått och stort i vardagen. Besök gärna min hemsida för att se mer/fler bilder. Tack för att du kikar in!

Welcome to Karin A photography! My aim with this blog is to share pictures of both big and small things from my every day life. You are welcome to visit my homepage. Thanks for stopping by!

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP