söndag 24 oktober 2010

Spunnet socker och hjärtan


Har du någonsin känt doften av en katsura om hösten? Katsuran sprider en angenäm doft av spunnet socker (vissa säger kanelbullar) och har därtill vackra hjärtformade gula blad.

Have you ever felt the scent of a katsura tree (Cercidiphyllum japonicum) during the autumn? It fills the air with a spun sugar scent and in addition to that it gets the most wonderful yellow heart shaped leaves.

10 kommentarer:

Tulipa 24 oktober 2010 kl. 20:13  

Nej, det har jag inte... men efter denna beskrivning vill jag gärna göra det!!

Kram Mariette

Ninni 24 oktober 2010 kl. 20:29  

Nej jag tror inte det. Om jag inte träffat på det i Brasilien?? Bladens fina form påminner mig om ett träd där.Är det ett träd du har i din trädgård?
Jag har en bekant som alltid pratat som varmt om Katsuran och önskat att hon skulle få plats för det i sin trädgård. men jag vet inte om hon lyckats klämma in något ännu.
Ha en skön vecka!
Kram Ninni

Karin A 24 oktober 2010 kl. 21:47  

Ninni - nej trädet är fotat på Botaniska här i Göteborg. Men någon gång i framtiden vill jag gärna ha en katsura.

Kram på er!

Karin Wijk 24 oktober 2010 kl. 23:07  

Tack för den informationen! Kul när man lär sig något nytt. De hjärtformade bladen är ju verligen extra, precis som bilden :-) / Kram

Camilla Alvén 25 oktober 2010 kl. 13:25  

Spunnet socker? Får kanske ta en sväng inom botaniskan när jag kommer till Göteborg.

Ha det bra
Kram

Marina 25 oktober 2010 kl. 18:45  

Tyclte inte att min katsura hade någon doft i år och nu har bladen tagit stryk av frosten. Så kan det gå!

Kram!

Georgianna 25 oktober 2010 kl. 22:43  

Perfect composition and I love the color of the leaves, not to mention the heart shape! I am familiar with this tree – funny how we have many of the same plants!

Another very beautiful image, Karin – wishing you a really lovely autumn week. We were having sunshine but now it's wind and rain, too. Time to light the fire! hug xo – g

Bohème Circus 26 oktober 2010 kl. 16:31  

I ever saw this tree, but your pretty photograph enables me to discover it; and I thank you for this !

Anonym 26 oktober 2010 kl. 21:36  

Hmm, kanske får ta sig en tur till Botaniska snart - ett träd som luktar spunnet socker eller kanelbullar verkar ju vara nåt extra!

Kram

Karins fotoblogg 27 oktober 2010 kl. 08:42  

Nej, det har jag inte men det låter ju onekligen intressant! Vackra är bladen också. Undrar just om det går att hitta en Katsura här i Uppsalas botaniska...

Fin bild!
kram


....just det... hemsidan.... he he :) jag håller på att testa olika mallar. Jag tror nog att det är ett enkelt sätt att få till det på. Att använda mallar alltså. Men jag stör mig lite över att jag inte får full kontroll på färger på sidan och knappar och så... Har gjort en som jag är hyfsat nöjd med. Men jag vill ha menytexterna i samma gråa färg som övrig text. Men tyvärr är det ej valbart. Så menyerna är svarta :( Vet inte om jag står ut med det :D Ja, ja.... jag pysslar vidare :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Fabriken

Fabriken
Fabriken

Copyright

All photos and text copyright Karin A fotografi 2010. Do not copy or use my work without my written permission. Thank you!

About This Blog

Välkommen till Karin A fotografi! Här på bloggen delar jag med mig av både smått och stort i vardagen. Besök gärna min hemsida för att se mer/fler bilder. Tack för att du kikar in!

Welcome to Karin A photography! My aim with this blog is to share pictures of both big and small things from my every day life. You are welcome to visit my homepage. Thanks for stopping by!

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP