söndag 23 februari 2014

Månadens fyra ~ D

Februari börjar gå mot sitt slut och det är hög tid för månadens fyra. Det är Ulrika och Anna som dragit igång månandes fyra och alla är välkomna att haka på. Den här månadens består fyran av saker på D; månadens Dröm, månadens Dagens, månadens Dansk Design, månadens Dryck. Kika in på lilla.u och Rackarungar för fler fyror och massor av inspiration!


Det finns några saker som återkommer i mina "drömmar" ofta: resor, våren och blommor. Allra helst i kombination med varandra. De senaste dagarna har bjudit på lite vårkänning men än är det långt kvar tills magnolior, körsbärsträd och tulpaner är i blom. Tur att man kan drömma sig bort med hjälp av bilder från förra året då....Dagens fika. Nu låter det som jag fikar dagligen och det gör jag verkligen inte. Tvärom jag försöker begränsa fikan till helgen och då satsa på något riktigt gott. Dagens fika var synnerligen god - morotskaka måste vara en av de bästa kakorna och inte blir det sämre när den är glutenfri och lite mindre onyttig än de vanliga. Återkommer säkert med receptet längre fram!


Jag fick för mig att jag inte har jag någon dansk design här hemma...jag kunde inte komma på en enda sak. Det var dock innan jag öppnade garderoben, köksskåpen och kikade in i vardagsrummet. För visst finns det en del av den varan här hemma och mer hoppas jag att det ska bli redan i vår. Någon bild på det danska hittade jag dock inte i bildarkivet (förutom mitt bord som skymtas på bilden nedan) utan det fick bli en bild på annan typ av dansk design istället.


Under februari har jag druckit mängder med te och en och annan smoothie. På bild fångades en grön goding beståendes av gurka, banan, kiwi, lime och lite mandelmjölk. Definitivt en variant jag kommer att göra igen! 

***

Four things on D (dream, daily, danish design and drink) that summarize February for me:
I dream about spring - can't wait for the magnolias and cherry trees to start flowering!
My lovely "fika" (coffee break) today with the most delicious carrot cake.
Danish design - I love Danish design (furniture, clothing, kitchen ware) but decided to go with a photo from Copenhagen.
I drink tea and smoothies at the moment. This green smoothie contains cucumber, banana, kiwi, lime and almond milk. Super delicious and healthy.

Happy Sunday!

5 kommentarer:

tinajo 23 februari 2014 21:35  

Fina bilder, smoothien ser smaskig & lite giftig ut (hur nu DET går ihop)..! :-)

Lina 23 februari 2014 22:38  

Fin fyra! Magnolia alltså! Vackrast i världen. Och morotskaka. Det måste jag ju baka snart!

LissenTo 24 februari 2014 19:02  

En härlig fyrklöver av bilder. Mycket av det jag också, tycker om.
Men smoothies har jag inte prövat att göra

Alltid så fina bilder hos dej Karin

Kram Lissen

Living by Miriam 26 februari 2014 19:43  

Härliga fyra. Längtar till magnolior blommar igen, då är det vår :-)

Nancy 28 februari 2014 13:24  

Beautiful pictures!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Fabriken

Fabriken
Fabriken

Copyright

All photos and text copyright Karin A fotografi 2010. Do not copy or use my work without my written permission. Thank you!

About This Blog

Välkommen till Karin A fotografi! Här på bloggen delar jag med mig av både smått och stort i vardagen. Besök gärna min hemsida för att se mer/fler bilder. Tack för att du kikar in!

Welcome to Karin A photography! My aim with this blog is to share pictures of both big and small things from my every day life. You are welcome to visit my homepage. Thanks for stopping by!

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP