söndag 5 januari 2014

January comfort food - buckwheat waffles


Trista januaridagar passar det bra att unna sig något extra gott till frukost, lunch eller mellanmål. Vill man göra det utan att bryta mot eventuella nyårslöften om sundare vanor kommer här ett tips på ett bra recept. Renée Voltaires våfflor gjorda på bovete är nyttigare än vanliga våfflor och helt glutenfria. Till våfflorna serverade jag frukt, bär och en liten klick creme fraiche.

Och apropå att unna sig saker så är behovet av härliga blommor som störst nu. Just nu är jag väldigt förtjust i anemoner. Den är verkligen en skönhet oavsett från vilket håll man betraktar den. Ha en fin fortsatt fin trettonhelg!


***
Dreary January days always give you an excuse to indulge yourself with something delicious for breakfast, lunch or snack. If you want to eat something rather healthy and glutenfree I can really recommend buckwhat waffles. I served them with fresh fruits and creme fraiche. 

And speaking to indulging yourself - fresh flowers are something I appreciate a little bit extra in January. Right now I'm very fond of anemones. Have a nice day!


Buckwheat waffles
4-5 waffles

2/3 cup buckwheat flour
1/2 cup milk
1 egg
½ tsp baking powder/soda
1 tsp salt
1/2 cup icy cold water
50 g melted butter

How to: Mix all the ingredients and place the bowl in the refrigerator for a short time. Bake in a waffle iron!

7 kommentarer:

Fröken Fräken 5 januari 2014 19:31  

Tyvärr äger jag inget våffeljärn, men jag blev väldigt sugen på lite amerikanska plättar nu! Säkert jättenyttiga de också ;-S

tinajo 5 januari 2014 20:29  

Mums filibums! :-)

Petra / Popetotrora 5 januari 2014 20:56  

Alltså... jag ha rså länge gott runt och surat över att vi int ehar något våffeljärn. Sen får vi ett i typ oktober och hur många gånger tror du vi gjort våfflor sedan dess?! En enda. Skandal! Imorrn blir det våffellunch. Helt klart!

fjord girl 6 januari 2014 00:07  

Love waffles- yours look delish.
Godt Nytt aar Karin.

CreandoPhoto 6 januari 2014 02:36  

Kanske vore något att testa? Sonen tog hem ett våffeljärn för belgiska våfflor i årets hazard och det måste ju köras in :)

annelie_ua / blomsterochbakverk 6 januari 2014 22:00  

Åh, tack snälla för recept! Ska absolut testas. Och visst är de ljuvliga, anemonerna :) Kram!

Aina 26 januari 2014 18:27  

så flott og delikat, ser så godt ut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Fabriken

Fabriken
Fabriken

Copyright

All photos and text copyright Karin A fotografi 2010. Do not copy or use my work without my written permission. Thank you!

About This Blog

Välkommen till Karin A fotografi! Här på bloggen delar jag med mig av både smått och stort i vardagen. Besök gärna min hemsida för att se mer/fler bilder. Tack för att du kikar in!

Welcome to Karin A photography! My aim with this blog is to share pictures of both big and small things from my every day life. You are welcome to visit my homepage. Thanks for stopping by!

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP