Fikon
I väntan på att mitt egna fikonträd ska ge frukt får jag hålla tillgodo med de jag hittar i affären. Förra helgen gjorde jag (vad man skulle kunna kalla) fikonbruschetta eller toast med fikon, honung och valnötter. En god get- eller fårost hade alldeles säkert varit förträffligt till men det hade jag inte hemma just då. Gör så här: bred lite smör på brödskivorna, lägg på tunnar skivor av fikon och ringla över honung, strö över fikon och pressa slutligen lite citron över bröden. Grädda i ugn (225 grader) några minuter tills fikontoasten har fått fin färg och brödet blivit rostat. Ha en god helg!
Whilst waiting for my own fig tree to give me fruits I'll buy in the grocery store instead. Last weekend I did (what one could call) bruschetta with figs or simply toast with figs, honey and walnuts. A nice goat cheese would have been great with the toast too but I didn't have any at home. How to make the toast: put some butter on the bread and add thinly sliced figs, drizzle honey, sprinkle over figs and finally a bit of squeezed lemon on the top . Bake in oven (225 degrees), just a few minutes until it has nice color and the bread is toasted. Have a nice weekend!
Ps. So frustrating when you up-load a photo here and realize that it looks dull and that the quality is poor. This looks so much more colourful on my computer. Anyway tried to up-load through Flickr instead and it looks a bit better.
9 kommentarer:
Love, love, love, love....these are so good sweeite..more than perfect!!! And the pictures go so weel together!
Happy weekend dear friend
Hugs
Christina
Mmm ja, färska fikon är ju hur gott som helst! Och getost, mums...
Ha en härlig helg, hoppas det blir lite lugnare på jobbet nästa vecka!
Kram
Mumma för mage o själ.. önskar dig en härlig helg.. Kram/Monica
Det ser ljuvligt gott ut.
En god helg till dig med,
kram Trollmor
My, that looks incredible! Now I have to try it!
The photos look beautiful but I do know what you mean. I never use blogger for uploads, or even Flickr, although they look pretty good from Flickr. I have my own server and then I can make them look the way I want to. Probably too much hassle for you but at least Flickr is better. Blogger ruins photos.
Have a lovely weekend, Karin! xo – g
Har faktiskt aldrig vågat mig på att smaka fikon- men det här såg ju helsmarrigt ut, så jag kanske borde ge det en chans...
Ha en riktigt skön helg!!
Kram
Fikon är ju så gott...men jag köper det sällan. Vilken smarrigt recept och tjusigt! Definitivt något att prova.
..Och ja, jag har njutit också även om det inte blivit mycket lugn och ro direkt. Men snart ska vi dra iväg på en auktion, det ska bli kul, får se om jag hittar något:) / Kram
Snygga bilder Karin!
Hoppas att din helg var bra
Kram
Gotti-gott-gott-recept! Det måste jag bara testa! Kanske med ett gott rött Eger-vin :) och ögongodis har du oxå med :)
Vår resa är en ren nöjesresa :) En f.d kollega är från Ungern och det är han som är vår "resledare", vi skall bo i hans gästhus och han har ordnat besök på vingårdar, som oxå är hans vänner. Skall bli så himla kul!
Ha det gott du med Karin ♥
Skicka en kommentar