tisdag 13 april 2010

På två hjul - del 1


Som en del av er säkert känner till har jag fått dille på att fota cyklar - och allra helst gamla sådana. Faktum är att ju slitnare de är desto mer gillar jag dem (ska dock tillägga att det gäller när jag fotar cyklar och inte när jag själv använder dem...). :-) I Florens fanns inte bara massor av cyklar att fota utan det kryllade också av annat på två hjul. Vespor till exempel.


  
As some of you might know I love to photograph bicycles - and preferably old ones. :-) In Florence, there were not only lots of bikes to shoot, but also a lot of other vehicles on two wheels. Vespers, for example.

14 kommentarer:

Lusthuset 13 april 2010 21:59  

Vilka vackra bilder!!! Du har en så fin pastellig ton på dina bilder. Härligt med gamla cyklar. Hade jag hittat en tillräckligt gammal och rostig så hade den fått stå i trädgården som "pynt". Underbara vårbilder och bilder från Florence längre ner. man sitter här och suckar. Ha en skön vecka i vårsolen. Kram!!

pudelflicka 13 april 2010 22:23  

Snyggt fotat!
Kram Hedvig

Georgianna 14 april 2010 07:09  

These really look like so much fun, Karin! Beautiful light and wonderful atmosphere, too. Can't wait to see more from Italy! xo – g

Karins fotoblogg 14 april 2010 07:46  

Jag gillar också tonen i bilderna. Snyggt med vattnet som ger gatan blänk i bilden m vespan.
Jag gillar att du använder det fyrkantiga formatet, det är så snyggt. Fin komp på cykelbilden!

Nja, det var ju lite fusk med blåsipporna, jag hittade dem i en rabatt mot en solig vägg. Här i Uppsala tror jag att det dröjer lite till innan man kan hitta blåsippor i större mängder i naturen. Fast det klart, om solen får skina som den gjorde igår och verkar göra idag så får vi kanske massor av blåsippor snart!

ha det bra, kram!

Moa 14 april 2010 10:35  

Härliga vardagsbilder... som är tagna på ett vackert sätt.. Hur lät det?.. vad jag menar är att man oftast inte ser det fina i närmiljön, din vardag på väg någonstans. Ofta önskar jag att jag skulle haft kameran med mig men lika ofta springer jag säkert förbi fantastiska motiv. Cykeln ser ut o stått där ett tag eller?..*fniss*.. Läckra är bilderna i alla fall. Kram och ha en härlig onsdag.. moa

Solveig 14 april 2010 15:11  

Sv: Tack för dina vänliga ord inne hos mig! Det var ju tur för annars hade jag kanske inte hittat hit! Oj, så mycket vackra bilder jag har tittat på, vad duktig du är! ps. Du efterlyste lite fler bilder från lördagens bröllopsfotograferingen - dom har jag lagt upp nu! Mvh/Solveig

Photos by Storm 14 april 2010 17:41  

Härligt ljus och visst är det fantastiskt vad vackert det gamla och trasiga kan bli på bild.

Jag visade några bilder på jobbet på just cyklar och en av arbetskamraterna tyckte det var förfärligt hur man kan fota så fula saker. Jag ska aldrig mer visa något för henne......Ha det gott/Kram Lis

Poppins 14 april 2010 19:01  

Jag tror att du, precis som jag, är lite förälskad i filme En prinsessa på vift? :)
Härlig stämning du har fångat.

Glädjekällan 14 april 2010 21:23  

Härligt med det lite deformerade framdäcket. Cykeln kanske går att använda om man har bra balans ;-)
Ha det gott
Birgitta

Niklas exponeringstränar 15 april 2010 11:59  

Jag gillar den översta cykelbilden. Fint ljus (och bra efterbehandlad), många intressanta detaljer. Passar mycket bra i fyrkantigt format.
Vilka objektiv använder du med din D90?
Hälsningar/Niklas

Moa 15 april 2010 19:38  

Snygga bilder! Gamla cyklar är verkligen fina fotoobjekt...

Camillas Foto 16 april 2010 15:19  

Härligt Karin!
Den översta bilden gillar jag mest, underbar!!!
Ha en skön helg
Kram

mormor Hannele 17 april 2010 08:32  

då kan du fota barnbarnets 3-hjuling,
tredje generation som har den :)

Ida 22 april 2010 22:30  

Sjarmerende og urbane bilder.
Flotte duse fargetoner.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Fabriken

Fabriken
Fabriken

Copyright

All photos and text copyright Karin A fotografi 2010. Do not copy or use my work without my written permission. Thank you!

About This Blog

Välkommen till Karin A fotografi! Här på bloggen delar jag med mig av både smått och stort i vardagen. Besök gärna min hemsida för att se mer/fler bilder. Tack för att du kikar in!

Welcome to Karin A photography! My aim with this blog is to share pictures of both big and small things from my every day life. You are welcome to visit my homepage. Thanks for stopping by!

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP